Почивка на остров Санторини със самолет от Варна

Септемврийски празници в Санторини

Очаквайте Дати и Цени за 2022 г.

– 4 нощувки на остров Санторини;

Чартърен полет от Варна и София;

– Отстъпки за PCR тест – при задължение за изискване за такъв;

Септемврийски празници с Полет от Варна:

18.09 – 22.09.2021 = Цени от 347 € за хотел 2* – STOP SALE

Екскурзия до остров Санторини- програма от Варна:

ДЕН 1: Излитане в 12:00 ч. с директен чартърен полет от Варна до Санторини. Посрещане на летището и трансфер до хотела, настаняване. Информационна среща с представител на фирмата организатор и свободно време. Нощувка.

ДЕН 2: Закуска. Свободно време за почивка и релакс или по желание допълнителна екскурзия до Пиргос, Имеровигли и Фира (около 6 часа): разлеждане на Пиргос (средновековно селище, изградено около останките на венецианската крепост „Кастели“, в подножието на планината „Пророк Илия“) и Имеровигли (традиционно селище с характерната за Цикладските острови архитектура, намиращо се на ръба на вулканичен кратер с внушителна гледка към калдерата на Санторини) и столицата Фира, където се намира величественaта православна катедрала ; търговската улица („Gold street”); католическата катедрала и Доминиканския манастир. Свободно време в столицата с възможност за самостоятелно разглеждане на Праисторическия музей на Тира, Археологическия музей, музея на Фолклора; разходка с лифт до старото пристанище на Фира /връщането може да стане с магаре – традиционно средство за превоз на острова още от древността . Нощувка в хотела.

ДЕН 3: Закуска в хотела и свободно време за почивка и плаж или по желание допълнителна екскурзия до Акротири, Червения плаж и музея на виното (около 5 часа): посещение на праисторическият град Акротири, наричан „Санторинския Помпей“, след катастрофално вулканично изригване преди повече от 3600 години. Потчти напълно запазен днес е музей, смятан за откритието на 20 век в Гърция. Възможност за индивидуално посещение на обекта (входната такса се заплаща допълнително на място). Следва Червения плаж – най-известният на Санторини, намиращ се под огромна червена вулканична скала, с червен пясък и камъчета. Екскурзията продължава с музея на виното “Куцоянопулос” (с включена входна такса), разположен в естествена пещера и дегустация на 4 вида традиционни вина. Прибиране в хотела и свободно време или вечерта по желание екскурзия до Ия (около 4 часа): най-северната част на острова с най-красивите залези. Транспорт до хотела и нощувка.

ДЕН 4: Закуска. Свободно време за почивка и релакс или по желание допълнителна екскурзия с пиратски кораб до калдерата на Санторини (около 6 часа): Неа камени и все още действащият кратер „Крал Георги I” (тук се открива невероятна 360-градусова панорама към всички острови, част от комплекса Санторини); Палеа камени с термални извори, подходящи за плуване; о-в Тирасия с пристанището „Корфос“, изпълнено с традиционни таверни. Възможност за плаж или посещение на столицата Манолас, позната с традиционната си архитектура и красивите гледки към калдерата. Нощувка в хотела.

ДЕН 5: Закуска и освобождаване на хотела. Трансфер до летището и директен полет за Варна в 14:30 ч.

Посочената оферта от 362 € е валидна за 1 човек настанен в двойна стая в хотел “Porto Perissa” 3* на база закуска. Хотелът се намира в Периса и добър вариант за бюджетно настаняване. По програмата се предлага разнообразие от хотели с различна категория, местоположение и изхранване. За повече информация свържете се с Ди Ес Турс: 052/ 607 609 или 052 / 61 10 61.

В пакетната цена влизат:

В цената НЕ влизат:

Санторини безспорно е един от най- красивите острови по Средиземно море и световно известна туристическа дестинация. Ще Ви впечатли с уникална архитектура и собствен чар. В допълнение на красивите гледки, които ще Ви омагьосват на всяка крачка, традиционната гръцка кухня и вина ще превърнат престоят Ви в незабравим спомен…